Studietur til Dublin

Oplev Dublins historiske centrum
 

Studietur til Dublin

En studietur og grupperejse til Dublin i Irland er nemlig indbegrebet af kultur, fest i gaden, afslappet atmosfære og sikre omgivelser. Dublin er beliggende ved floden Liffey og er en herlig, monumental by, og samtidig meget ungdommelig, idet ca. 50% af byens indbyggere er under 25 år.

Vil du modtage et gratis tilbud?
Kontakt KILROY
Har du spørgsmål?
Send e-mail
Se priser til Dublin
Alle priser

Du er også altid velkommen til at ringe til vores rejsekonsulenter på: +45 70 22 05 35

Tag på studietur til Dublin

Medlemskabet af EU har betydet en stærk vækst for byen, og man ser nye bygninger skyde op overalt. Sammenstødet mellem nyt og gammelt gør Dublin til en spændende, provokerende og energisk by, og en studierejse eller grupperejse til Dublin fortryder man aldrig.

Som så mange andre storbyer er indbyggertallet et spørgsmål om definitioner, men i det egentlige Dublin bor ca. ½ million mennesker, mens hele Dublin-området når op på næsten 1,7 mio. Sikkert skulle det dog være, at her har boet mennesker siden vikingetiden og siden middelalderen har Dublin været Irlands vigtigste by. Fra 1922 har byen desuden været hovedstad i Den Irske fristat (senere Republikken Irland).

Besøg slotte under studieturen til Dublin

Det er aldrig rigtig varmt i Dublin, og heller aldrig rigtig koldt, hvilket gør byen umådeligt behagelig at indtage til fods. Ud over det store havneområde skal man naturligvis en tur forbi det imponerende Dublin Castle, som i stort omfang er åbent for offentligheden. Slottet benyttes dog også til officielle ceremonier og statsbesøg, hvor der kan være særlige sikkerhedsprocedurer sat i værk, som begrænser adgangen til området.

Transport på studieturen til Dublin

Det er ovekommeligt at komme rundt i Dublin, også hvis man er en gruppe, bla. med sporvogne og busser, mens man først netop er begyndt at planlægge en egentlig metro, som man kender det fra andre storbyer.

Dette I bør se og opleve på studieturen til Dublin:

  • Christ Church katedralen
  • Trinity College/Book of Kells
  • Dublin Castle
  • Dublin Writers Museum
  • St. Patrick’s katedralen
  • National Museum of Ireland
  • Rugby kamp

Det I bør se og opleve udenfor Dublin:

  • Galway/Connemara and the Burren/Cliffs of Moher
  • Drogheda
  • Wicklow mountains

Læs KILROYs forslag til faglige studiebesøg i Dublin her.

Skal studieturen gå til Dublin?
Få et tilbud

 

Mere information om studieturen til Dublin

Sig Dublin – og så tænker man straks på pubber, irsk folkemusik og solid mad som gryderetten irsk stuvning. Men Dublin er nu også en moderne by, der blandt andet byder på rigtig gode shoppingmuligheder, og på musik, litteratur og teater i verdensklasse. På irsk hedder Dublin noget så smukt og svært at udtale som Baile Átha Cliath. Det betyder ”byen omkring vadestedet ved vidjerne”.

Med forstæder når Dublin op på cirka 1,7 millioner indbyggere, men når man færdes i centrum, virker byen ikke voldsom stor, og de største seværdigheder er indenfor overskuelige afstande, også på gå-ben. Det var ikke noget tilfælde, at en gruppe danskere i sommeren 2007 sejlede en rekonstruktion af vikingeskibet Havhingsten til Dublin. Skibet, der var blevet fundet i Roskilde Fjord i 1956, blev nemlig oprindelig bygget i Dublin i 1042. Byen er grundlagt som et vikingebosted og har været den vigtigste by i Irland siden middelalderen.

På Trinity College kan man se en af Dublins (og Irlands) største skatte, nemlig den betagende smukke Book of Kells, et manuskript på latin indeholdende de fire evangelier fra det nye testamente, illumineret af keltiske munke i cirka år 800. Det er et mesterværk, der består af 340 opslag dekoreret med tegninger af mennesker, dyr, mytologiske skabninger, keltiske mønstre og kristne ikoner, tilsat klare, livlige farver og guld.

Men selv om munkene var de første, så var de afgjort ikke de sidste, der satte Irland på verdenskortet. Poeter, forfattere og dramatikere som William Butler Yeats, George Bernard Shaw, Samuel Beckett, Seamus Heaney, Oscar Wilde, Jonathan Swift og Bram Stoker (ham med Dracula) har også gjort deres – og ikke mindst James Joyce, hvis mest kendte værker foregår i Dublin. Den yngre generaton (måske især kvinder) kender og holder af Maeve Binchy og Maryan Keyes.

Og når vi nu er ved kulturen, så lad os da endelig runde den irske musikscene, der bestemt er meget andet end traditionel folkemusik og riverdance. Hvad med f.eks. U2, Thin Lizzy, Boyzone, Hothouse Flowers og The Boomtown Rats?

Hvis man er til lidt god mad, må man ikke snyde sig selv for at prøve den tyktflydende Guiness med det fede skum. Ifølge irerne selv ”travels Guiness badly”. Det betyder, at øllet, der fragtes over havet til det europæiske fastland, slet ikke smager nær så godt som det Guiness, der flyder hjemme på Den Grønne Ø. Prøv selv, om det er sandt. Og nyd eventuelt en særlig sammensætning, nemlig Guiness og østers. En anden lokal godbid af den mere fornemme slags, er retten ”Dublin Lawyer” (”Dublin advokat”): Hummer med den irske whisky Jameson og en god sjat piskefløde tilsat.

Se priser på studieturen til Dublin
Klik her!

Contact