Studietur til Rom

Rom har alt hvad der skal til for at gæøre studieturen eller grupprejsen perfekt
 

Studietur til Rom - europæisk kulturhistorie

Rom er og bliver en af vores mest populære destinationer for studieture og grupperejser. Rom kan noget, ingen anden hovedstad kan.

Vil du modtage et gratis tilbud?
Kontakt KILROY
Har du spørgsmål?
Send e-mail
Se priser til Rom
Alle priser

Du er også altid velkommen til at ringe til vores rejsekonsulenter på: +45 70 22 05 35

Kultur, historie og religion i Rom

Den antikke by virker som et stort museum under åben himmel. Rom er fyldt legendariske og sagns ombundne monumenter, kirker og kunstværker. Selv den mindste lille gårdsplads i den smalleste smøge har en lille charmerende detalje - et dekoreret fortov, et freskomaleri eller en fontæne.

Ligeså flot og lærerig Rom er, ligeså krævende er den. På en studietur til Rom vil der blive tilbagelagt nogle kilometer. Mange kilometer. At udforske området fra Forum Romanum til Piazza del Popolo er som at tage et kursus i europæisk kulturhistorie: Man passerer det ene fornemme hus og kirke efter det andet og krydser over elegante pladser. De mange kilometer føles pludselig ikke som andet end et par hundrede meter.

Studieturen til Rom er et bombardement af indtryk og billeder

Rom er ikke kun en arkitektonisk oplevelse. Byens sanselige indtryk er betagende: Ældre damer med farvet hår chatter i Trastevere, præster med cigarer slentrer ved det kejserlige forum; trafikpropper rundt om Colosseum, den friskeste pasta i Piazza Navona, pastelfarvede scootere varmer op ved lyskrydsene. De italienske stereotyper kommer til live her. Borgerne i Rom indkapsler ånden i byen. Derfor bør man også afsætte en dag eller to til at slentre rundt i byen, uden de store gøremål.

Folk i Rom indkapsler ånden i byen. Derfor bør man også afsætte en dag eller to til at slentre rundt i byen, uden de store gøremål. Det er et sted der nærmest opfordrer dig til at tage let på tingene. Og alt hvad du måtte ønske at se eller opleve - finder du her i denne fantastiske by, som mange taber sit hjerte til.

Hvorfor studieturen skal gå til Rom

Grundene til at mange vælger studierejser til Rom er mange. Men de mest åbenlyse er, at det er nemt at komme dertil, og at byen rummer så mange fantastiske ting. Alt dette kombineret med et fagligt program og social samvær, gør det til en studierejse i topklasse.

Det er nemt at komme til Rom, og det at byen rummer så mange fantastiske seværdigheder gør, at det faglige program på en studierejse nærmest har lagt sig selv. Vigtigst af alt for en god studierejse til Rom er at have tid nok. Rom kræver tålmodighed, hvis det hele skal med.

Det I bør se og opleve på studieturen til Rom:

 • Forum Romanum
 • Colosseum
 • Peterskirken
 • Vatikan staten
 • Trevi fontænen
 • Den Spanske Trappe
 • Trastevere kvarteret
 • Piazza Navona
 • Borghese galleriet
 • Engelsborg
 • San Klemente kirken
 • Piazza del Popolo


Det I bør se og opleve uden for Rom:

 • Pompeji
 • Assisi
 • Tivoli
Skal studierejsen gå til Rom?
Få et tilbud


Om studieturen / grupperejsen til Rom

Der er mere end 2,7 millioner indbyggere i selve byen, mens metropolregionen tæller over fem millioner indbyggere. Byen er oprindeligt bygget på syv høje og gennemløbes af floden Tiberen - og midt i hele herligheden ligger Vatikanstaten, som er en selvstændig stat og verdens mindste nation. Her bor paven. Rom er i dag en moderne og pulserende by med mange, hidsigt dyttende biler og et utal af scootere, men byen er nu specielt kendt for sit historiske centrum, som er udpeget af UNESCO til verdensarv-område. Der er ingen ende på listen over ting, man bør se i Rom. Men frem for alt (ud over at nyde livet på caféerne med noget af verdens bedste kaffe) bør man opleve Colosseum. Det er det største amfiteater, der nogensinde er bygget i Romerriget, og når man står og kigger på det enorme anlæg (det var plads til 60.000 siddende tilskuere under gladiatorkampene) er det ikke til at fatte, at det var muligt at bygge i 70-80 e.Kr.

Man skal også se det velbevarede Pantheon Tempel, stikke hånden ind i Bocca della Veritá (som skuespillerinden Audrey Hepburn gjorde i den klassiske film ”Prinsessen holder fridag” fra 1953), spise en meget dyr portion is på Piazza Navona (bare for at kunne nyde at være der), smide en mønt i Trevi-fontænen i håb om at vende tilbage, se Rafaels vidunderlige loft i Det Sixtinske Kapel, vinke til paven (hvis han er hjemme) på Vatikanpladsen – og måske se nogle af de mange museer.

Og så skal man i øvrigt spise udendørs i den lune aftenluft, trykke næsen flad mod ruder ind til vanvittigt dyrt designertøj og ikke mindst sko, samt gå sko-sålerne i stykker, fordi det meste i Rom er så bekvemt placeret, at man kan nå det til fods og dermed spare pengene til offentlig transport.

Contact