Studietur til Rom

Faglige studiebesøg i Rom

Faglige studiebesøg i Rom
KILROY tilbyder at arrangere faglige studiebesøg i Rom og omegn. Dette kan være besøg hos virksomheder, kulturelle institutioner eller seværdigheder af forskellig karakter. Vi hjælper også til med praktiske oplysninger om offentlig transport.

KILROY har et bredt udvalg af faglige studiebesøg - vi sammensætter mere end gerne et program som er tilpasset lige jeres ønsker og behov. Klik på linket i bunden af siden for at hente det fulde program over mulige studiebesøg.

Her er et par eksempler på studiebesøg i Rom:

Studierelevant foredrag med dansk journalist

Få et spændende indblik i Italien igennem et foredrag om de politiske spændinger der er i landet med den danske journalist Jesper Storgaard. Jesper har tidligere arbejdet ca. 10 år ved Den Danske Ambassade i Rom og er nu freelance journalist og skriver i mange forskellige blade og aviser.

Foredraget vil blive holdt i et lokale i Det Danske Institut i Rom, hvor I samtidig får den sjove oplevelse at se et stykke dansk arkitektur beliggende midt i Rom. Det Danske Institut er nemlig tegnet af den danske arkitekt C.F. Møller, der også har tegnet Århus Universitet.

Foredraget har en varighed af en god times tid, hvor I vil berøre følgende emner:

  • Italiens aktuelle politiske og økonomiske situation
  • Fascisme i Italien og aktuelle fascistiske tendenserBerlusconis Italien, statslederen der delte Italien og Berlusconis retræte fra politik
  • De politiske spændinger i Italien
  • Det ”nye” Italien, - hvor er landet på vej hen ??
  • Kulturforskelle mellem Danmark og Italien
  • Religiøsitet og katolicisme i Italien

Jesper er meget åben overfor spørgsmål, så derfor er det oplagt, at I finder jeres spørgelyst frem for på den måde at få mest muligt ud af foredraget. Det er bestemt et foredrag der er givende, hvis I har emner som blandt andet økonomi, politik og samfundsforhold på programmet.

Skolebesøg i Rom

Der er mulighed for at arrangere skolebesøg til jer på f.eks. folkeskoler, gymnasier, tekniske skoler og handelsskoler. Det er altid spændende at komme til en anden kultur og opleve andre elevers hverdagsliv og se de forskelle, der er i forhold til det danske skolesystem. Skolebesøget vil give jer et indblik i elevernes/de studerendes hverdag og samtidig vise, hvilke muligheder skolerne i Italien byder på. I vil blive vist rundt af en lærer eller elever, og I slutter dagen af med at komme ind i en klasse for her at udveksle spørgsmål med nogle af de italienske elever.

I denne forbindelse er det en god idé at forberede en præsentation af jer selv med spørgsmål, som I kan fremlægge for de italienske elever samt medbringe en lille gave til skolen.
Skolen ligger i Rom, og det er derfor muligt at komme dertil med offentlig transport.

Studiebesøg til Pompeji

Pompeji var en ganske almindelig romersk provinsby - en driftig handelsby i det sydlige Italien. Der havde næppe været den store interesse for byen idag, hvis ikke det var for den enkeltstående, skæbnesvangre begivenhed, som indtraf den 24 august år 79 e.Kr., hvor Vulkanen Vesuv gik i udbrud. Pompeii blev i løbet af 24 timer begravet under et 4-5 meter tykt lag af pimpsten og aske og indhyllet i giftige dampe, som var med til at dræbe omkring 5000 af byens 20.000 indbyggere.

I dag giver Pompeii et fantastisk øjebliksbillede af livet i en romersk handelsby. Asken har forseglet byen som en tidskapsel, og ruinerne fortæller derfor deres egen, tavse historie; der er bevarede templer, teatre, badeanlæg, et stort amfiteater,butikker, bordeller, gader, huse og meget mere. Selv datidens graffiti kan læses på murene. Også flere (ca. 2000) af byens borgere er forevigede i deres dødsøjeblik, da askelaget dannede en cementkapsel om dem.

Læs alle vores forslag til studiebesøg i Rom ved at downloade Next Stop brochuren forneden.

Hent fuld information om faglige studiebesøg i Rom
Contact