Se alle kategorier

Besøg Magro Group Food Village på Gozo

Den lille ø Gozo har meget kulturelt at byde på, men på øen produceres der også flere lokale specialiteter som bestemt er værd at bruge lidt tid på. Tag på en dagsudflugt til Gozo og besøg den familieejede virksomhed Magro Group som arbejder med produktion og eksport af kvalitetsfødevarer.

Virksomheden blev etableret i 1916 og i 1934 etablerede de det første tomat forarbejdningsanlæg. I juli og august produceres der friske tomatprodukter som f.eks. friskpresset tomatjuice og udenfor sæson produceres produkter som ketchup, baked beans og f.eks BBQ sovs.

Ud over tomater og fremstilling af konserves, er Magro Brothers i dag også kendt for deres mejeriprodukter som f.eks. den gozoanske gedeost specialitet kaldet ”cheeselets”, deres friske ricotta og forskellige smørbare produkter. Den gozoanske gedeost er håndlavet på samme måde som den er blevet lavet i generationer på de små lokale gårde om end de i dag bruger metoder der er mere hygiejniske.

I vil komme rundt i komplekset hvor der alt efter sæson produceres forskellige tomatprodukter og I vil besøge mejeriet hvor der vil være prøvesmagning af forskellige oste.

En del af komplekset er også Savina Creativity Centre. Her kan man se de ansatte i funktion på deres arbejdsplads og afhængigt af sæsonen, kan I se infusion af olier og eddiker, presning af soltørrede figner, produktionen af en række antipasti, soltørrede tomater i olie, saftig marmelade og ren Gozitan honning. I vil også kunne se traditionelt håndværk så som knipling, fremstilling af lys og et udvalg af køkkenudstyr, som blev anvendt i gamle dage på gårdene på Gozo. Magro Group er i dag en moderne virksomhed der hylder de gamle traditioner – dog under moderne forhold. I skal beregne ca. 3 timer til besøg i de tre forskellige afdelinger. I tager selv offentlig transport til og fra havnen på Malta, men ønsker i busleje så kontakt da jeres rejsekonsulent.

Pris er pr. gruppe inkl. engelsktalende guide. Pris pr. person for færgebillet til Gozo Kr. 45,00 Busleje for op til 18 personer Kr. 1.935,00 Busleje for op til 30 personer Kr. 2.230,00 Busleje for op til 45 personer Kr. 2.710,00
Kontakt