Se alle kategorier

Koncentrationslejren Sachsenhausen

Ca. 35 km nord for Berlin, i nærheden af forstaden Oranienburg, ligger “Nationale Mahn- und Gedänkstätte Sachsenhausen”. Sachsenhausen var en nazistisk koncentrationslejr fra 1936 til 1945 og husede mere end 200.000 fanger fra 47 forskellige lande, heriblandt mange danske modstandsfolk. Det er den første koncentrationslejr som blev opført, efter Reichsführer Heinrich Himmler blev Gestapos chef i 1936. Tusindvis af mennesker døde i lejren som følge af sult, sygdomme, tvangsarbejde og mishandling – eller også blev de ofre for SS’ systematiske udryddelse. Desuden døde flere tusinde under dødsmarchen til Schwerin, som fandt sted i april 1945.

Trods der kun er bevaret en mindre del af lejren er stedet stadig en stor historisk attraktion, da man her får et godt indtryk af de rædsler og mord, som fandt sted i lejren. Det er bl.a. muligt at besøge henrettelsespladsen, barak 39, køkkenet og kommandantens bolig. Der er også opført et nyt museum, der giver en historisk gennemgang af KZ-lejrens opførelse. Her kan I bl.a. også se diverse udstillinger og projekter, lavet af skoleklasser
Det er en god ide at forberede besøget grundigt hjemmefra.

Prisen er pr. gruppe inkl. rundvisning på engelsk. Der er mulighed for at få guide på tysk. Forhør nærmere hos din rejsekonsulent. Pris pr. gruppe med dansk guide, som er med jer hele vejen fra Berlin: DKK 4.355 Pris pr. person for obligatorisk køb af brochure 1,20 EUR. Betales på stedet. Busleje i 5 timer, 10-20 personer 3.855,00 DKK. Busleje i 5 timer, 21-30 personer 4.165,00 DKK.
Kontakt