Se alle kategorier

Dönersafari

Bydelen Kreuzberg er en smeltedigel af blandede nationaliteter, unge og ”alternative sjæle”, hvilket gør det til et rigtigt interessant sted at besøge. Bl.a. den tyrkiske indvandring til Berlin, har i stor stil været med til at forme byen til det den er i dag, og Kreuzberg omtales da også ofte som ”Lille istanbul”.
Dönersafarien er en god måde at opleve dette multikulturelle Berlin på, da I her kommer ud og udforsker området på en anderledes måde.
Ved forløbets start bliver I introduceret til bydelen og historien om indvandring i Berlin. Herefter deles I op i mindre grupper og får udleveret gruppeopgaver, som I skal løse på egen hånd. Materialet indeholder tekst på dansk, tysk og engelsk (fås også i en ren dansksproget udgave). Undervejs skal nogle af jer bl.a. interviewe lokale. Hvis det er muligt, kommer I også på besøg i Omar Mashari moskeen.
Forløbet afsluttes ved, at I i fællesskab stykker historien om den tyrkiske indvandring sammen, i form af et fælles storyboard som enten skrives, tegnes, danses eller spilles for hinanden. Turen kan gennemføres med eller uden besøg i Omar Mashari moskeen.
Der skal beregnes ca. 3 timer til introduktion, opgaveløsning og fremlæggelse – tiden er inkl. ca. 1time, hvor I gruppevis er alene rundt i byen, udstyret med et kort.

Lærere er gratis.
Kontakt