Vores 4 mest populære ture på studieturen til Berlin

Vores 4 mest populære ture på studieturen til Berlin

Hvad skal man opleve på studieturen til Berlin? Berlin har rigtig mange spændende faglige studiebesøg, og KILROY kan hjælpe jer med at sammensætte og arrangere jeres faglige program for turen. Vores rejsekonsulenter sammensætter jeres faglige studieprogram ud fra jeres ønsker og vores ekspertise.
Kontakt vores rejsekonsulenter og hør mere.

I Berlin er disse 4 ture og udflugter nogle af de mest populære klasseaktiviteter. Måske det giver inspiration til jeres skolerejse?

1: Tur til koncentrationslejren Sachsenhausen

besøg kz lejr på studieturen til berlin

Det er ikke uden grund af Sachsenhausen er en af vores mest populære ture i Berlin. Det er en historisk attraktion og en tur til Sachsenhausen giver et godt indtryk af de rædsler og frygtelige hændelser der fandt sted i koncentrationslejren mellem 1936 og 1945. Sachsenhausen husede mere end 200.000 fanger som kom fra mere end 40 forskellige lande. 

Ved Sachsenhausen er der opført et nyt museum, der giver en historisk
gennemgang af KZ-lejrens opførelse. Her er der diverse udstillinger og projekter, lavet af skoleklasser.
Vi anbefaler at I forbereder turen til Sachsenhausen grundigt hjemmefra. 

Læs mere om studietur til Berlin
Klik her!

 

2: Tur til Berliner Unterwelten - Berlins underjordiske gange

Siden 1997, har turister kunne besøge Berlins underjordiske gange der blev udgravet allerede i 1650. Den oprindelige tanke bag tunnellerne var at holde øllet koldt. Sidenhen blev det til begravelsespladser og beskyttelsesrum. Når I besøger Berliner Unterwelten på studieturen, har I mulighed for at komme på tre forskellige rundvisninger.

  • "Mørke verdener" - den klassiske rundtur for skolerejser

På denne rundvisning ser I de beskyttelsesrum som blev benyttet under 1. og 2. verdenskrig. Det er en frygtindgydende oplevelse som uden tvivl giver gåsehud ned af ryggen.

  • "Fra antiluftskytstårne til bunker af murbrokker" (april til oktober) 

På denne rundvisning kommer jeres klasse gennem ruinerne af tidligere luftværnstårne. I dag bor der rigtig mange flagermus i murbrokkerne, men under 2. verdenskrig var det fæstningsværker.

Bemærk venligst at man skal være 18 år for at kunne deltage på denne tur.

  • Undergrunden, bunkere og Den Kolde Krig" (april til oktober)

Under Den Kolde Krig forberedte man bunkerne på en ny atomkrig og reaktiverede civilbeskyttelsesrum fra 2. verdenskrig. Disse bunkere giver en idé om, hvordan man ville bo, hvis 3. verdenskrig var brudt ud. 

Bemærk venligst at denne tur kun udbydes med en dansk guide. Det kan dog være muligt at få en tysk guide, hvis gruppens afgangssprog er tysk.

Husk varmt tøj til alle tre ture - der er koldt i undergrunden!

Læs mere om studietur til Berlin
Klik her!


3: Virksomhedsbesøg hos Rittersport (max. 18 år)

Kom på et spændende virksomhedsbesøg i Berlin hos Rittersport. I lægger ud med en tur i en 3D-biograf og får indblik i Rittersport brandet og lærer om kakaobønnens rejse fra bønne til chokoladehylden i supermarkedet.

I mindre workshops skal I derefter skabe jeres egen chokolade på chokoladefabrikken (hvem har ikke drømt om at prøve det?). I skaber chokoladen helt fra bunden og I bliver naturligvis vejledt af Rittersports ansatte. Når I er færdige med at producere chokolade, kan I slutte turen i chokoladebutikken eller slappe af i chokoladeloungen - det er da ikke helt skidt?

Obs: eleverne må være max 18 år for at komme på virksomhedsbesøg hos Rittersport

Læs mere om besøget hos Rittersport i vores Next Stop og se andre ture i Berlin.


4: Dönersafari - Tema: indvandring i Berlin

Tag på rundtur i den spændende smeltedigel og bydel Kreuzberg. Kreuzberg er Berlins hippe og alternative bydel, som blandt andet den tyrkiske indvandring har været med til at præge, og bydelen går ofte under navnet "Lille Istanbul". 

På en Dönersafari oplever I det multikulturelle Berlin, og I skal selv være aktive i det I får udleveret gruppeopgaver som I skal løse. 

Opgavens bagtanke, er at få jer i snak med de lokale og endnu nærmere historierne. Det er også muligt at besøge Omar Mashari moskeen på jeres Dönersafari.

Læs mere om Dönersafari og vores andre ture i Berlin i vores Next Stop.

Vil I på studietur til Berlin?
Læs mere!
Kontakt