Studietur til Cape Town

Frivilligt arbejde på studieturen til Cape Town

studietur med frivilligt arbejde i Cape Town
Få en helt unik oplevelse på en grupperejse til Cape Town. Vi tilbyder anderledes gruppe- og klasseaktiviteter på studieturen, hvor I kommer tæt på de lokale i udsatte lokalområder, og gør en KÆMPE forskel.

Hvordan foregår en grupperejse med friviligt arbejde?

I arbejder typisk fra 9-14.30, hvorefter der er rig mulighed for at opleve andre områder af Cape Town. Dette kan dog sagtens skræddersyes til den enkelte gruppe, samt ønsker om typen af projekt. På en studietur bliver I typisk fordelt på tre forskellige projekter i udsatte lokalområder. Det frivillige arbejde kan bestå i at bygge eller renovere bygninger og faciliteter som fx. skoler. Læs mere om de enkelte projekter længere nede.

Hvem står bag projekterne med frivilligt arbejde?

De projekter I kommer på er allesammen SAVE Foundation's projekter i og omkring Cape Town. SAVE Foundation er en non-profit organisation som arbejder på at uddanne de lokale, forbedre deres levevilkår og assistere dem, så de kan blive selvhjulpne i mange generationer fremover. SAVE's projekter er meget værdsat af lokalbefolkningen.

Er det sikkert at opholde sig i Cape Towns townships?

Ja, det er sikkert at opholde sig som frivillig på disse projekter. De lokale er vant til at der dagligt er frivillige i deres townships fra alle dele af verden, og de frivilliges arbejde og tilstedeværelse er i den grad værdsat af de lokale. Når man ankommer til projekterne hver morgen, kan man godt forvente at blive mødt af smil, vinkende lokale og børn der løber bilen i møde. KILROY har samarbejdet med SAVE i snart 9 år, og sendt tusindvis af frivillige unge af sted til projekterne. Der har aldrig nogensinde været problemer med sikkerheden for vores unge frivillige i Cape Towns townships.

frivilligt arbejde på studieturen

Hvilke projekter kan vi opleve på en studietur?

Projekterne varierer afhængig af gruppens individuelle evner. I kan f.eks. arbejde med at:

 • Renovere bygninger
 • Male skoler
 • Sætte sportsfaciliteter i stand
 • Landbrugsarbejde som f.eks. at plante grøntsager og frugter

Derudover er der være mulighed for at blive tilknyttet nedenstående frivilligprojekter. Det vil dog udelukkende være som assistenter til de frivillige, der er tilknyttet projektet i længere tid. 

Frivilligprojekter for grupperejser til Cape Town

 • Udviklingsprojekt gennem sport: Målet med projektet er at promovere fysisk aktivitet som en positiv måde for børnene at bruge deres energi på. Derudover stræber projektet efter opbygge børnenes selvtillid samtidig med, at de tillærer sig nye egenskaber. Vi tror på, at dette kan være med til at styre børnene væk fra det negative miljø inden for lokalområdet. 

 • Surf Club-projekt: Dette projekt har lært mere end 300 børn at svømme og mere end 80 børn at surfe. Vi har desuden haft 8 børn, der alle har opnået en top 3-placering i lokale eller provinsielle stævner. Derudover er én af børnene fra surfprojektet blevet filmet i en prisbelønnet dokumentar.

 • Kompetenceprojekt: Dette projekt promoverer selvforsyning og uafhængighed for voksne i udsatte områder. Her lærer deltagerne i fokusgrupper bl.a. forskellige byggetekniker med "opbrugsmaterialer". 

 • Skate Club-projekt: Under paraplybetegnelsen 'udvikling gennem sport' er dette projekt ligeledes et kompetence- og selvtillidsopbyggende projekt for børn i udsatte lokalområder - blot med skateboarding som hovedfokus.

 • Opsøgende Kitesurfing-projekt: Dette er et tilskyndende projekt for at børn skal klare sig godt både i skolen og privat. De unge lærer i første omgang at svømme af de frivillige, hvorefter de lærer at kitesurfe af bl.a. de frivillige og den tilknyttede professionelle kitesurf-instruktør.
 • Bosættelsesprojekt: Hovedfokus på dette projekt er at forhindre fattigdom, ved at gennemføre programmer, der lærer de lokale at være selvforsynende og selvproducerende. Det sker gennem uddannelse, kompetenceudvikling og et specifikt udviklet landbrugsprogram.

 • Skole- og uddannelsesprojekt: Indtil videre har 10 skoler og 1562 skoleelever i Afrika haft positiv indflydelse fra dette projekt. Projektet samarbejder med lokalt-styrede skole i udsatte lokalområder, og identificerer hvilke behov skolen har for at nå deres mål. Det kan bl.a. være ved at skaffe skolebørnene sunde måltider eller forbedrede faciliteter.

Arbejdstiden er som standard mellem 09:00 - 14:30. Grupperne kan blive opdelt i 3 forskellige projekter.

Hvorfor opleve frivilligt arbejde på en studierejse?

 • I kommer tæt på hverdagslivet i townships
 • I lærer om vigtigheden af samarbejde og teamwork
 • I lærer at samarbejde med unge frivillige fra andre kulturer
 • I oplever hvordan små tiltag kan påvirke en masse menneskers liv
 • I lærer at sætte livet i Danmark i perspektiv
 • I får en anderledes studietur, som ikke mange andre kommer på
 • I gør en forskel!

Billeder fra de forskellige projekter i Sydafrika:

skolerejse sydafrika

studierejse til sydafrika med frivilligt arbejde - grupperejse sydafrika

Volunteer group - Cape Town, South Africa

Udover frivilligt arbejde kan vi også tilbyde andre oplevelser under jeres ophold. Det kan fx være guidede tur, besøg på vingård, se vilde pingviner, surfkursus og meget, meget mere. Læs mere om spændende aktiviteter på studieturen til Cape Town.

Få skræddersyet jeres grupperejse til Sydafrika

Vores rejsekonsulenter vil med glæde svare på spørgsmål og fortælle mere om hvordan det er at rejse på studietur til Sydafrika. Det er altid muligt at skræddersy rejsen til jeres behov og ønsker. Ring til os på 70 22 05 35, send os en email eller bestil et gratis og uforpligtende tilbud.

Vil I høre mere om jeres muligheder?
Skriv til os

 

Kontakt