Studietur til Athen

Athen bugner af smukke historiske levn der venter på at blive udforsket på studieturen
 

Studietur til Athen - fortid og nutid

Billig studietur til Athen. Selvom Athen er en rigtig stor by med mere end 4 mio. indbyggere, så er de mange seværdigheder i byen samlet indenfor ganske kort afstand. Modtag et gratis skræddersyet tilbud fra vores rejsekonsulenter på jeres studierejse til Athen.

Vil du modtage et gratis tilbud?
Kontakt KILROY
Har du spørgsmål?
Send e-mail
Priser
Se priser her

Du er også altid velkommen til at ringe til vores rejsekonsulenter på: 
+45 70 22 05 35

4 gode grunde til at rejse på studietur til Athen

 • Vejret er godt til en studietur næsten året rundt - september-maj er bedst (undgå højsommeren)
 • Seværdighederne er i verdensklasse fx Akropolis (I får gratis adgang med jeres ISIC kort)
 • Lykabettoshøjen - gå eller tag kabelbanen og få en fantastisk udsigt over Athen
 • Flyvetid på kun 3 timer og et velfungerende metrosystem, gør det nemt at komme rundt i Athen

Oplevelser på studieturen til Athen

På en studietur til Athen er det oplagt at berøre den store betydning, den tidlige, græske kultur, har haft for udviklingen i Europa, og det gør man bl.a. ved at besøge museer og blive vist rundt af lokale guider, mens man indtager denne fantastiske by

Oplevelser på studieturen til Athen:

 • Akropolis
 • Parthenon
 • Propylea porten
 • Erechtheion
 • Det byzantinske Athen
 • Zeus’ tempel
 • Den gamle bydel, Plaka - græsk musik og folkedans
 • Fodboldkamp

Udenfor Athen bør I opleve:

 • Delfi med Apollon templet og den hellige vej
 • Korinth
 • Mykene

Når I booker studieturen til Athen hos KILROY modtager I et fagligt kompendium over studierejsen til Athen, som er udarbejdet i samarbejde med erfarne undervisere.  Derudover kan vi styrke fagligheden på jeres studietur ved at arrangere ture og udflugter i Athen. Læs om vores forslag til faglige oplevelser i Athen i vores gratis PDF 'Next Stop Athen.

Besøg historiske levn på studieturen til Athen

Det 21. århundredes Athen er en moderne storby, som med et kosmopolitisk islæt, sætter byen i centrum for europæisk mode og livsstil. Her ligger fortiden lige under overfladen og lokker med enestående historiske levninger og mindesmærker. Udover det imponerende Akropolis, må man ikke undlade at tage turen op på Lykabettoshøjen og se Athen fra oven.

Museerne i Athen er også perfekte udflugtsmål med deres enorme samlinger af oldtidsfund. En studierejse eller grupperejse til Athen byder på uforglemmelige oplevelser og spændende kontraster mellem fortid og nutid.

Efter en større oprydning og ikke mindst udbygning af de offentlige transportmidler i forbindelse med De Olympiske Lege i byen i 2004, er det efterhånden rigtig nemt at komme rundt i byen. En række seværdigheder udenfor byen er nemme at nå med bus, fx. Korintherkanalen og Kap Sunion, men man skal være opmærksom på, at sommeren er brændende hed i Athen, så det anbefales at holde sig til de køligere måneder, fra september frem til maj, fordi udforskningen af de mange ruiner kræver en del traven.

Skal studierejsen gå til Athen?
Få tilbud


Mere information om Athen:

Athen er nok en af de mest oversete europæiske hovedstæder rent turistmæssigt. Hvor de græske øer samler turister i millionvis hvert år, skynder de fleste sig derimod ud af Athen, hvis de skulle være så uheldige at lande der. Men man bør nu give den græske hovedstad en chance – bare ikke i højsommeren!

Indrømmet, sommeren ER brændende hed, og da Athen også lider under luftforurening, trafikkaos og overbefolkning (stor-Athen har 3,7 millioner indbyggere) bliver specielt juli og august en ubehagelig cocktail med op til 38 graders varme, ingen vind og ingen nedbør. Til gengæld kan månederne marts-maj være rigtigt dejlige. Især hvis man indkvarterer sig på et af de hoteller, som efterhånden er blevet bygget, hvor der er swimmingpool på taget – eller i det mindste en lille pool i gårdhaven.

Desuden har en lang række forbedringer af byens infrastruktur, bland andet en stor udvidelse af Athens metro, skabt bedre forhold for både indbyggere og turister. Athen kan føre sin historie længere tilbage end de fleste andre byer i verden. Der har boet mennesker der i mindst 3000 år. Byen var den ledende i oldtidens Grækenland, og en af de allervigtigste byer i verden i antikken, især den klassiske græske periode, d.v.s. det 5. og 4. århundrede f.Kr., hvor den lagde grunden til den vestlige civilisation. Byen var også fremgangsrig under korstogene, hvor den var ”handelsstation” på vej mod det hellige land, men ellers kom Athen først for alvor til at betyde noget igen, da den blev hovedstad for den selvstændige græske stat i 1830. I 1896 var Athen i øvrigt vært for de første moderne olympiske lege. Byen var igen vært i 2004.

Athen er helt domineret af Akropolis med templet Partheon. Det er det, de fleste kommer for at se. Akropolis er en flad klippe, der rejser sig 150 meter over havet med stejle klipper ned på tre siden. Den er kun tilgængelig til fods og kun fra vest. På det store område finder man ruiner og rester af templer, helligdomme, statuer og teatre fra fordums storhed. Akropolis er i nutiden optaget på UNESCOS verdensarvsliste.

Man kan i øvrigt om sommeren opleve moderne opsætninger af gamle græske teaterstykker i det delvist rekonstruerede Herodes Attikus-odeon, der har siddepladser til tusindvis af tilskuere, og som har en akustik så perfekt, at publikum ofte forbløffes over, hvor klart tale kan høres på bagerste række.
Andre seværdigheder i Athen er det gamle, hyggelige Plaka-kvarter med små snævre gader, Nationalmuseet, templet for den olympiske Zeus (ikke på Akropolis) samt Kap Sounion og Poseidon-templet, som ikke ligger i Athen, men kræver en halvdagsudflugt ud af byen.
Athen har også masser af smarte forretninger – især mange modeforretninger – og den græske mad er akkurat lige så god i hovedstaden som ude på øerne, så velbekomme og god studietur til Athen.

Har du spørgsmål?
Send email

Kontakt