Studietur til Amsterdam

Amsterdam er hyggelig, flot og en nem by til studieturen
 

Studietur til Amsterdam - kanaler og museer

Billig studietur til Amsterdam. Amsterdam er en spændende storby med et mix af det provinsielle og det kosmopolitiske. Amsterdam tager varmt imod sine gæster og med sin vidunderlige ungdommelige atmosfære, har byen altid rigtig meget at tilbyde på en skolerejse eller grupperejse.

Vil du modtage et gratis tilbud?
Kontakt KILROY
Priser på studieture til Amsterdam
Se priser

Har du spørgsmål? Send os en e-mail.
Eller ring til vores dygtige rejsekonsulenter på:
 +45 70 22 05 35

4 gode grunde til at tage på studietur til Amsterdam

 • Amsterdam er, sammen med København, muligvis den mest laid-back storby i Europa
 • Alle taler et godt engelsk
 • Man kan cykle rundt på studierejsen i Amsterdam
 • De hyggelige kanaler

Danskere der tager på studietur og grupperejse til Amsterdam, føler sig som regel rigtigt godt tilpas i byen, hvor hovedparten taler et godt engelsk, humoren ligner vores, og cykler er lige så almindelige som i det danske bybillede.

Amsterdam er især kendt for to ting: Kanalerne og de mange coffeeshops, der ikke just har slået sig op på at sælge kaffe, men derimod hash. Hashsalg tolereres nemlig i Holland, så længde det drejer sig om mængder på under fem gram. På de særlige coffeeshops kan man på ”menu-kort” vælge alt fra hash-kager over joints til en omgang vandpibe.

Studietur til Amsterdam - hvad kan I opleve?

Amsterdam er hovedstaden i Holland, men hverken regeringen eller parlamentet sidder her - til gengæld får du store oplevelser i Anne Franks hus, på Rijksmuseum, eller måske til en fodboldkamp på Amsterdam Arena. På en studietur til Amsterdam vil man finde ud af, at det er en oplevelse i sig selv at vandre rundt langs de charmerende kanaler og indsnuse den herlige atmosfære. Ligeledes er de fantastiske museer, som også inkluderer Van Gogh-museet og Rembrandt-museet, en god grund til at besøge byen på en studierejse. Hvis man bliver træt af at vandre rundt, kan byen nemt opleves med sporvogn - eller gør som de lokale - tag cyklen!

Vi har fagligt indhold på studieture til Amsterdam og vi er gerne behjælpelige med at foreslå jer oplevelser og ture i byen og udenfor Amsterdam.
Læs mere i vores gratis PDF 'Next Stop Amsterdam'.

Idéer til oplevelser på skolerejsen i Amsterdam:

 • Anne Franks Hus
 • Van Gogh Museum
 • En kanalrundtur
 • ‘Experience Holland’
 • Ajax-Museum

Idéer til oplevelser udenfor Amsterdam:

 • Den Haag
 • Delft
 • Haarlem
 • Zaanse Schans med ægte hollandsk livsstil og atmosfære
 • Ostemarked

Skolerejse til Amsterdam - flere idéer til oplevelser

studietur til amsterdam - sejle i kanalerne

Men der er nu heldigvis meget, meget mere at opleve i Amsterdam når I er på studietur. En god og hyggelig aktivitet på studieturen til Amsterdam, er kanalrundfarter. Man kan vælge dem med guide eller bare tage en af de mange kanalbåds-busser.

Derudover kan vi varmt anbefale besøg på Amsterdams mange muséer. Ikke mindst Rijksmuseum (husk at se Rembrandts berømte ”Nattevagten”), der som et af fire museer ligger ud til Museumsplein, pladsen der i 1999 blev designet af den dansk-svenske landskabsarkitekt Sven-Ingvar Andersson. På den flotte plads ligger også den skønne Café Cobara, hvor man kan nyde sin kaffe eller en god frokost omgivet af Cobra-kunst, blandt andet af Corneille og Kappel.

skolerejse til amsterdam - besøg RijksmuseumBesøg Rijksmuseum på skolerejsen til Amsterdam.

Fordi vi aldrig må glemme, bør man også se Anne Franks Hus, altså det hus, hvor den jødiske Anne Franks gemte sig i skjul med sin familie i to år fra 1942 til 1944, hvor deres skjulested blev afsløret. Kun Annes far, Otto Frank, overlevede mødet med koncentrationslejrene. Han sørgede efterfølgende for at få udgivet datterens dagbog, der gjorde hende til et af de mest berømte ofre for jødeforfølgelsen under 2. verdenskrig.

skolerejse til amsterdam - indgang til Anne Franks HusDet er næsten obligatorisk at besøge Anne Franks hus på skolerejsen.

Mere muntert er det at gå en tur i Amsterdams botaniske have, som er en af verdens ældste af slagsen, og hvis man er særligt glad for blomster, kan det anbefales at tage en tur ud sydvest for byen til den enorme blomsterpark Keukenhof. 
En tur inden om red-light district, de Wallen giver da bestemt også noget at se på. Vinduesprostitution er nemlig lovligt i Holland i udvalgte områder, og det betyder, at man kan se prostituerede sidde i de oplyste butiksvinduer og byde sig til.

Facts om Amsterdam

Amsterdam er Hollands største by og hovedstad, men er ikke regeringsbyen. Den hedder Haag. I selve Amsterdam bor omkring 780.000 mennesker. Lægger man forstæderne til, kommer man op på 2,3 mio. mennesker, og da Amsterdam er en del af det såkaldte Randstad-område, kan man faktisk tælle helt op til 7,5 mio. indbyggere i det samlede storbyområde. Men trods de mange mennesker er noget af det, der gør skolerejser til Amsterdam så populære, at byen aldrig vokser gæsten over hovedet.

Det siger vores kunder om grupperejsen til Amsterdam

"Hej Morten!

Vi havde en rigtig fin tur!
Amsterdam var super, og eleverne holdt mere af den, end af Bruxelles.
Clink NOORD er meget anbefalelsesværdigt: Stort og rummeligt, samtidig med at det havde et meget hyggeligt fællesområde med café, bar og hyggekroge  Det var meget nemt at komme til/fra med vandbussen, så man følte osse at det lå centralt i f.t. den indre by!
Især Red Light District-turen med guide var spændende og relevant for vores elever, der har samfundsfag.

Vi var ikke så imponerede af den guidede cykeltur: vi fik ikke fortalt så meget undervejs, og sikkerheden var det så som så med, der der ingen cykelhjelme var, og da trafikken er tæt og noget ”anarkistisk” i den travle by”. Set i dét lys synes vi, det var en lidt dyr aktivitet!
Vh. Mads"
HTX Skjern

Få et gratis tilbud til Amsterdam
Kontakt KILROY

Kontakt