Studietur til Dublin

Dublin er vanvittig hyggelig til en studietur
 

Studietur til Dublin - hovedstaden på "Den Grønne Ø"

Billig studietur til Dublin med KILROY. En studietur til Dublin er indbegrebet af kultur, fest i gaden, afslappet atmosfære og sikre omgivelser. Dublin ligger ved floden Liffey og er en herlig, monumental by, og samtidig meget ungdommelig, idet ca. 50% af byens indbyggere er under 25 år. Vi elsker Dublin.

Vil du modtage et gratis tilbud?
Kontakt KILROY
Har du spørgsmål?
Send e-mail
Se priser til Dublin
Alle priser

Du er også altid velkommen til at ringe til vores rejsekonsulenter på: 
+45 70 22 05 35

4 gode grunde til at tage på studietur til Dublin

 • Behageligt klima - Dublin er aldrig rigtig varm og aldrig rigtig kold, hvilket gør byen behagelig at indtage til fods

 • De lokale - de har et 'hyggegen' som os, og denne opleves nemt på byens mange pubs, hvor maden og stemningen skal nydes. "Let's have a craic!"

 • Litteraturhistorie -  Fra Trinity College og Book of Kells til William Butler Yeats, George Bernard Shaw, Samuel Beckett, Seamus Heaney, Oscar Wilde, Jonathan Swift og Bram Stoker (ham med Dracula), og til nutidens forfattere Maeve Binchy og Maryan Keyes

 • Gode priser - Fra 1.698,- per person. Se priser på studieture til Dublin

Hvad kan I opleve på en studierejse til Dublin?

Medlemskabet af EU har betydet en stærk vækst for byen, og man ser nye bygninger skyde op overalt. Sammenstødet mellem nyt og gammelt gør Dublin til en spændende, provokerende og energisk by, og en studierejse eller studietur til Dublin fortryder man aldrig.

Som så mange andre storbyer er indbyggertallet et spørgsmål om definitioner, men i det egentlige Dublin bor der ca. ½ million mennesker, mens hele Dublin-området når op på næsten 1,7 mio. Sikkert skulle det dog være, at her har boet mennesker siden vikingetiden og siden middelalderen har Dublin været Irlands vigtigste by. Fra 1922 har byen desuden været hovedstad i Den Irske fristat (senere Republikken Irland).

En studietur til Dublin bør indeholde besøg til:

 • Christ Church katedralen
 • Trinity College/Book of Kells
 • Dublin Castle
 • Dublin Writers Museum
 • St. Patrick’s katedralen
 • National Museum of Ireland
 • Rugby kamp
 • Temple Bar

Udenfor Dublin bør I opleve:

 • Galway/Connemara and the Burren/Cliffs of Moher
 • Drogheda
 • Wicklow mountains

Vi har mange flere forslag til faglige oplevelser på studieturen til Dublin her.

Ud over det store havneområde skal man naturligvis en tur forbi det imponerende Dublin Castle, som i stort omfang er åbent for offentligheden. Slottet benyttes dog også til officielle ceremonier og statsbesøg, hvor der kan være særlige sikkerhedsprocedurer sat i værk, som begrænser adgangen til området.

Transport på skolerejsen til Dublin

transport på studierejsen i dublin

Det er overkommeligt at komme rundt i Dublin, også hvis man er på grupperejse, bla. med sporvogne og busser, mens man først er begyndt at planlægge en egentlig metro, som man kender det fra andre storbyer.

Når man færdes i centrum af Dublin, virker byen ikke voldsomt stor, og de største seværdigheder er indenfor overskuelige afstande, også på gå-ben. Det var ikke noget tilfælde, at en gruppe danskere i sommeren 2007 sejlede en rekonstruktion af vikingeskibet Havhingsten til Dublin. Skibet, der var blevet fundet i Roskilde Fjord i 1956, blev nemlig oprindelig bygget i Dublin i 1042. Byen er grundlagt som et vikingebosted og har været den vigtigste by i Irland siden middelalderen.

 

Skal studieturen gå til Dublin?
Få et tilbud

 

Simple aktiviteter på studierejsen: Pubs, musik og mad i Dublin

oplevelser for skoleklasser i dublinTemple Bar i området af samme navn, hvor de middelalderlige præg står endnu.

Sig Dublin – og så tænker man straks på pubber, irsk folkemusik og solid mad som gryderetten irsk stuvning. Men Dublin er nu også en moderne by, der blandt andet byder på rigtig gode shoppingmuligheder, og på musik, litteratur og teater i verdensklasse. På irsk hedder Dublin noget så smukt og svært at udtale som Baile Átha Cliath. Det betyder ”byen omkring vadestedet ved vidjerne”.

Og når vi nu er ved kulturen, så lad os da endelig runde den irske musikscene, der bestemt er meget andet end traditionel folkemusik og riverdance. Hvad med f.eks. U2, Thin Lizzy, Boyzone, Hothouse Flowers og The Boomtown Rats?

studietur til dublin - skolerejse til dublin

Hvis man er til lidt god mad, må man ikke snyde sig selv for at prøve den tyktflydende Guiness med det fede skum. Ifølge irerne selv ”travels Guiness badly”. Det betyder, at øllet, der fragtes over havet til det europæiske fastland, slet ikke nær så godt som det Guiness, der flyder hjemme på "Den Grønne Ø". Prøv selv, om det er sandt. Og nyd eventuelt en særlig sammensætning, nemlig Guiness og østers. En anden lokal godbid af den mere fornemme slags, er retten ”Dublin Lawyer” (”Dublin advokat”): Hummer med den irske whisky Jameson og en god sjat piskefløde tilsat.

Er litteratur i fokus på studieturen?

På Trinity College kan man se en af Dublins (og Irlands) største skatte, nemlig den betagende smukke Book of Kells, et manuskript på latin indeholdende de fire evangelier fra det nye testamente, illumineret af keltiske munke i cirka år 800. Det er et mesterværk, der består af 340 opslag dekoreret med tegninger af mennesker, dyr, mytologiske skabninger, keltiske mønstre og kristne ikoner, tilsat klare, livlige farver og guld.

studietur til dublin
Se det berømte Book of Kells på studierejsen til Dublin.

Men selv om munkene var de første, så var de afgjort ikke de sidste, der satte Irland på verdenskortet. Poeter, forfattere og dramatikere som William Butler Yeats, George Bernard Shaw, Samuel Beckett, Seamus Heaney, Oscar Wilde, Jonathan Swift og Bram Stoker (ham med Dracula) har også gjort deres – og ikke mindst James Joyce, hvis mest kendte værker foregår i Dublin. Den yngre generaton (måske især kvinder) kender og holder af Maeve Binchy og Maryan Keyes.

Få et gratis og skræddersyet tilbud
Klik her!

Til toppen af siden

Kontakt