Studietur til Dublin

Oplevelser på studieturen til Dublin

oplevelser på studierejsen til Dublin
KILROY tilbyder at arrangere faglige studiebesøg i Dublin og omegn. Dette kan være besøg hos virksomheder, kulturelle institutioner eller seværdigheder af forskellig karakter. Vi hjælper også til med praktiske oplysninger om offentlig transport.

KILROY har et bredt udvalg af faglige studiebesøg - vi sammensætter mere end gerne et program som er tilpasset lige jeres ønsker og behov. Klik på linket i bunden af siden for at hente det fulde program over mulige studiebesøg. Her er et par eksempler på studiebesøg i Dublin:

Lektion i Gælisk fodbold, hurling eller håndbold – Gaelich Games.

Irsk sporstkultur er lig med gælisk fodbold, Hurling og Håndbold - meget anderledes and rugby og fodbold og helt unik for Irland.
I har nu muligheden for at prøve kræfter med dette sjove, underholdende og kulturelle spil. I samarbejde med Experience Gaelic Games tilbyder vi at I kan besøge en lokal GAA klub i udkanten af Dublin og får en oplevelse ud over det sædvanlige.
Besøget starter med et lille foredrag med introduktion til spillet og kulturen bag. I bliver herefter undervist i de grundlæggende regler og færdigheder for hvert spil, og der arrangeres mini kampe. Ingen nødvendige færdigheder. Alle kan deltage. Husk: Sportstøj og sko, omklædning er muligt. 

Studiebesøg til Wicklow Mountains og Glendalough

Wicklow Mountains ligger lige syd for Dublin. Området består af granitklipper og moseområder, som kaldes ”boglands”. De fleste af bjergene er skuret ned af is og ælde, så de mere ligner bakker – til gengæld har Istiden dannet stejle slugter, hvor der nu er floder og søer, som tilsammen skaber et smukt og til tider råt landskab.

Ønsker I at have en guide med på turen kan I eks. høre om tørvets store betydning, militæret og ”old military road”. Desuden kan der fortælles sjove anekdoter fra filmoptagelser i området. Ca. 20 kilometer syd fra Dublin kommer I til det naturskønne Powerscourt House and Gardens; her finder I en af verdens flotteste haver, som har 200 kunstigt anlagte søer, utallige terrasser og over 200 forskellige slags buske og træer. Herefter kører I mod syd, gennem Wicklow Gap til turens absolutte højdepunkt Glendalough, som er smukt beliggende i en af de mest vilde og dramatiske egne af Wicklow Mountains. For irerne er stedet en national helligdom, hvor de første munke byggede en klosterby. Her gør I holdt, så I får lejlighed til at gå et stykke gennem landskabet op til en af – eller begge søer, og opleve de fantastiske omgivelser. Glendalough domineres af det imponerende rundtårn, der skulle beskytte beboerne og deres guldskatte fra væbnede bander og ikke mindst vikingerne, da de hærgede Irland. Her er det også muligt at besøge Glendalough Visitor Centre, som fortæller om området og historien bag.

Turen tilbage til Dublin går langs kysten – uden stop. Ønsker I en anden rute gennem Wicklow er det også muligt.

Trinity College og Book of Kells

Trinity College er det ældste universitet i Irland. Det blev bygget i 1592 på Dronning Elizabeth I´s befaling og er nu Dublins centrum. Der er et livligt studentermiljø i området, som rummer 16 ha. I The Treasury finder I Book of Kells, samt Old Library med mere end 200.000 antikke bøger. Book of Kells rummer de 4 evangelier fra det nye testamente, skrevet med kalligrafi og smukt udsmykket, og anses for at være en af Irlands nationalskatte.

Læs om flere forslag til studiebesøg i Dublin ved at downloade PDF'en forneden.  

Hent fuld information om faglige studiebesøg i Dublin

 

Kontakt