Studietur til Rom

Oplevelser på en studietur til Rom

oplevelser på en studietur til rom
Spændende faglige oplevelser på jeres studietur til Rom. Hvad skal I opleve på studierejsen til Rom? Vi kan hjælpe jer med at arrangere virksomhedsbesøg, skolebesøg eller guidede ture i Rom som er skræddersyet jeres fag og studieretning.

Vi sammensætter mere end gerne faglige oplevelser i Rom som er tilpasset jeres ønsker og behov. Download vores gratis PDF 'Next Stop Rom" og læs om vores forslag til oplevelser i Rom for grupper og skoler.

Her er et par eksempler på oplevelser på en studietur til Rom:

Foredrag med dansk journalist i Rom

Få et spændende indblik i Italien igennem et foredrag om de politiske spændinger der er i landet med den danske journalist Jesper Storgaard. Jesper har tidligere arbejdet ca. 10 år ved Den Danske Ambassade i Rom og er nu freelance journalist og skriver i mange forskellige blade og aviser.

Foredraget vil blive holdt i et lokale i Det Danske Institut i Rom, hvor I samtidig får den sjove oplevelse at se et stykke dansk arkitektur beliggende midt i Rom. Det Danske Institut er nemlig tegnet af den danske arkitekt C.F. Møller, der også har tegnet Århus Universitet.

Foredraget har en varighed af en god times tid, hvor I vil berøre følgende emner:

  • Italiens aktuelle politiske og økonomiske situation
  • Fascisme i Italien og aktuelle fascistiske tendenser
  • Berlusconis Italien, statslederen der delte Italien og Berlusconis retræte fra politik
  • De politiske spændinger i Italien Det ”nye” Italien, - hvor er landet på vej hen?
  • Kulturforskelle mellem Danmark og Italien Religiøsitet og katolicisme i Italien

Jesper er meget åben overfor spørgsmål, så derfor er det oplagt, at I finder jeres spørgelyst frem, for på den måde at få mest muligt ud af foredraget. Det er bestemt et foredrag der er givende, hvis I har emner som blandt andet økonomi, politik og samfundsforhold på programmet.

Besøg en skole på jeres studietur til Rom

Der er mulighed for at arrangere skolebesøg til jer på f.eks. folkeskoler, gymnasier, tekniske skoler og handelsskoler. Det er altid spændende at komme til en anden kultur og opleve andre elevers hverdagsliv og se de forskelle, der er i forhold til det danske skolesystem. Skolebesøget vil give jer et indblik i elevernes/de studerendes hverdag og samtidig vise, hvilke muligheder skolerne i Italien byder på. I vil blive vist rundt af en lærer eller elever, og I slutter dagen af med at komme ind i en klasse for her at udveksle spørgsmål med nogle af de italienske elever.

I denne forbindelse er det en god idé at forberede en præsentation af jer selv med spørgsmål, som I kan fremlægge for de italienske elever samt medbringe en lille gave til skolen.
Skolen ligger i Rom, og det er derfor muligt at komme dertil med offentlig transport.

Tur til Pompeji

Pompeji var en ganske almindelig romersk provinsby - en driftig handelsby i det sydlige Italien. Der havde næppe været den store interesse for byen idag, hvis ikke det var for den enkeltstående, skæbnesvangre begivenhed, som indtraf den 24 august år 79 e.Kr., hvor Vulkanen Vesuv gik i udbrud. Pompeii blev i løbet af 24 timer begravet under et 4-5 meter tykt lag af pimpsten og aske og indhyllet i giftige dampe, som var med til at dræbe omkring 5000 af byens 20.000 indbyggere.

I dag giver Pompeii et fantastisk øjebliksbillede af livet i en romersk handelsby. Asken har forseglet byen som en tidskapsel, og ruinerne fortæller derfor deres egen, tavse historie; der er bevarede templer, teatre, badeanlæg, et stort amfiteater,butikker, bordeller, gader, huse og meget mere. Selv datidens graffiti kan læses på murene. Også flere (ca. 2000) af byens borgere er forevigede i deres dødsøjeblik, da askelaget dannede en cementkapsel om dem.

Læs alle vores forslag til studiebesøg i Rom ved at downloade Next Stop brochuren forneden.

Hent fuld information om faglige studiebesøg i Rom

 

Har I spørgsmål om studieturen til Rom?
Send os en e-mail
Kontakt