Studietur til Riga

Riga, Latvia
 

Studietur til Riga

Riga i Letland er en ideel destination til jeres studietur. Riga byder på fascinerende historie, skelsættende arkitektur og et driftigt erhvervsliv.

Vil du modtage et gratis tilbud?
Kontakt KILROY
Har du spørgsmål?
Send e-mail
Se priser til Riga
Alle priser

Du er også altid velkommen til at ringe til vores rejsekonsulenter på: +45 70 22 05 35

Den gamle bydel i Riga og arkitekturen i Riga

Den største attraktion på jeres studietur bliver Rigas gamle bydel. Bydelen er optaget på UNESCOs liste over vores verdensarv. Optagelse på denne liste er især knyttet til den gamle bydels smukke arkitektur. Så hvis arkitektur og historie er en del af det faglige indhold på jeres studietur, så er Riga et ideelt rejsemål. I finder bygninger af gotisk og barok beskaffenhed, og domkirken, som er bygget i år 1211, rummer en meget smuk kombination af romansk stil, renæssancestil, barokstil og klassisk stil. Riga rummer også nogle af Europas mest komplette bygninger i Art Nouveau-stil. Disse bygninger regnes for nogle af de smukkeste:

  • Domkirken 1211
  • De Tre Brødre
  • Svenskeporten
  • Domkirkens orgel på 6768, et af verdens største
  • Den russisk ortodokse kirke
  • St. Peter kirken med sit 137 meter høje spir
  • Art Nouveau/Jugendstil bygninger

Rigas historie

Officielt, blev Riga grundlagt i 1201 og havde fra starten en betydelig relation til Tyskland. Således havde tyske købmænd allerede i 1158 etableret en handelsstation i området. I 1200- tallet blev Riga hovedstad i Livland (historisk landskab i Baltikum. Området er i dag delt mellem Estland og Letland). Livland tilhørte Den Tyske Orden, og i år 1289 blev Riga en del af Hansa-forbund. Tysk var derfor Rigas officielle sprog helt frem til 1891. Senere mistede tyskerne herredømmet over byen.

Mellem 1621 og 1710 kom Riga under svensk kontrol og senere under russisk herredømme. Riga var dengang stor og betydningsfuld, og omkring år 1900 boede der ca. 280.000 indbyggere i Riga, hvoraf halvdelen var af tysk afstamning.

I 1918 blev Letland selvstændigt, hvilket det var indtil efter 2. verdenskrig. Stalin erobrede Letland endegyldigt og besættelsen varede i 45 år og indtil 1991, hvor Letland igen blev selvstændigt da Sovjetunionen faldt.

Økonomien i Riga

Riga er, som hovedstad i Letland, et væsentligt økonomisk omdrejningspunkt for landet og Riga står for cirka 50% af landets produktion. Hovederhvervene er finansielle virksomheder, farmaceutiske virksomheder, tekstilvirksomheder, møbler og telekommunikation.

Samlige af landets finansielle virksomheder ligger i Riga inkl. Nationalbanken. Riga har altid været en driftig handelsby med import og eksport. Dette blev endnu mere betydningsfuldt da Letland blev medlem af EU i 2004. Turismen er i dag en voksende industri for Letland, og det er især Riga, der tiltrækker sig opmærksomheden.

Riga har en kæmpe havn, som er isfri cirka 10 måneder om året og således åben for fragt næsten hele året. Det forventes at havnen udvides betydeligt i takt med mere samhandel med bla. Kina og de gamle sovjetrepublikker.

Vil I til Riga på jeres studietur?

Der er mange grunde til at tage til Riga på jeres næste studietur. Det faglige aspekt er bredt dækket med fin historie og kultur, fantastisk arkitektur og mange muligheder for faglige studiebesøg af forskellig art.

Vil du have et gratis tilbud på studieturen til Riga?
Kontakt KILROY!

 

Kontakt