Studietur til Istanbul

Studieture til Istanbul - besøg Den Blå Moske
 

Studietur til Istanbul - hvor øst møder vest

Billig studietur til Istanbul. Istanbul er den eneste by i verden, der har været hovedstad for såvel kristne som islamiske imperier og har bevaret træk fra begge tidsperioder, ofte i umiddelbar nærhed af hinanden. Byen er derfor en smeltedigel af etniske kulturer, som man skal opleve for at forstå. Istanbul er spændende til studieturen og studierejsen.

Vil du modtage et gratis tilbud?
Kontakt KILROY
Har du spørgsmål?
Send e-mail
Se priser til Istanbul
Alle priser

Du er også altid velkommen til at ringe til vores rejsekonsulenter på: +45 70 22 05 35

Det bør I se og opleve på studieturen til Istanbul:

 • Den Blå Moske
 • Topkapi paladset
 • Hagia Sofya moskeen
 • Basaran
 • Dolmebache paladset
 • Dervish kloster
 • Sejltur på Bosporus
 • Rüstem Pasa Camii moskeen
 • En ægte tyrkisk aften

Det bør I se og opleve udenfor Istanbul:

 • Udflugt til Troja (2 dage)
 • Üsküdar bydelen
 • Bursa og den grønne moske

Bliv klog på fremmede kulturer på en studietur til Istanbul. Istanbul er nemlig på en gang både meget vestlig og meget orientalsk. Oplevelserne i denne farverige storby er utallige og mangeartede, og man kommer helt sikkert hjem med spændende indtryk og måske med en helt ny opfattelse af andre kulturer?

Studietur til Istanbul - en by, to kontinenter

Udover de kulturelle forskelle, så ligger Istanbul også som den eneste storby i verden på hele to kontinenter. Med kun Bosporusstrædets 750 meter brede vandvej som adskillelse ligger det gamle Istanbul på den Europæiske side, mens den asiatiske side er præget af forstadsbebyggelser. De to by- og verdensdele bindes sammen af to imponerende broer, nemlig Bosporusbroen fra 1973 og Fatihbroen fra 1988. Men regner med, at Stor-Istanbul tæller omkring 15 mio. indbyggere, og dermed kan byen måle sig med nogle af de allerstørste i verden på netop indbyggertal.

Istanbuls tre centrale bydele

I dag er der tre centrale bydele i Istanbul: den gamle, den moderne og den asiatiske. Den gamle bydel indbyder til at slentre rundt og hygge sig med at snuse til den gamle, charmerende atmosfære, besøge hyggelige restauranter og caféer og ikke mindst lidt god shopping. Det er også i denne del af Istanbul, man finder en af verdens største og ældste basarer, Grand Bazaar eller Kapalicarsi, hvor man kan bruge en hel dag og lade sig opsluge totalt af fornemmelsen af at være rejst tilbage i tiden. Her kan man finde alt fra krydderier til smykker til håndværk til tøj til kød til …

Det moderne Istanbul er ikke mindre fascinerende, men af lidt andre årsager. Her, især i kvarteret Beyodul, er der sprængfyldt med liv og energi. Maden er fantastisk på de mange gode restauranter, ikke mindst den traditionelle ret meze, der er et mix af af mange forskellige småretter. Henad aften intensiveres byens puls.

Arkitektur & historie på studieturen til Istanbul

På en studietur til Istanbul kan man opleve nogle helt fantastiske, arkitektoniske seværdigheder som fx. Den Blå Moske og Hagia Sofia, og desuden er maden fantastisk og tyrkerne meget venlige. Gå heller ikke glip af Istanbuls mange spændende markeder, som man kan elske eller hade, men aldrig undgå at bemærke. Med Istanbul som rejsemål, kan I forvente en anderledes, spændende og kulturel studierejse eller grupperejse.

Få et gratis og uforpligtende tilbud på studietur til Istanbul
Få tilbud

 

Kontakt